Komunikace pomáhá společnosti

POMOC NEMOCNICÍM odstartovala druhou vlnu pomoci

12.11.2020
ondrej.novak

České republice i ve světě opět zesílila pandemie koronaviru. Situace v nemocnicích je vážná a zdravotníci potřebují pomoc a podporu více než kdy předtím. Klíčové je ochránit zdravotníky, aby mohli vykonávat svoji práci. Potřebují dostatek vitaminů, kvalitní pitný režim a zdroje rychlé energie. Ocení i hygienické potřeby, často jsou v plném nasazení dlouhé hodiny a jejich práce je náročná fyzicky i psychicky. Zdravotníci, kteří mají děti školou povinné, musí řešit hlídání svých dětí, i v tom se nemocnice snaží pomoci.

Během jarní vlny se do projektu zapojilo téměř třicet společností. Svou materiální i finanční pomoc z řad firem poskytl Košík.cz, Tchibo, Coca-Cola, Billa, Haribo, Zátiší Catering Group, fresh point, Penco, TETRA PAK, DM Life, Nadační fond Zkruhu, Forbes, Frontline distribution, Hartmann, MIXA, Unilever, Wilkinson, Urbanlux, Výroba ponožek, Top-obaly.cz, gastro-obaly.cz, ceskyhosting.cz, SCS Software, Tvin, wilo, Grovagon, Bapon a Cedes. Tyto společnosti zajišťovali logistiku, dovoz trvanlivých potravin, jídel, nápojů, kávy nebo hygienického zboží.

Přidali se i jednotlivci, kterým také patří obrovské poděkování. Dohromady se podařilo vybrat více než 930 tisíc korun. Byly uloženy na transparentní účet a průběžně financovaly potřeby nemocnic. Poslední investicí byl nákup respirátorů. Tým, který vede celý projekt Pomoc nemocnicím, získal v první vlně spoustu zkušeností. Nyní je jeho cílem především individuálně reagovat na konkrétní požadavky jednotlivých nemocnic. Díky pravidelné komunikaci s nemocnicemi zajistí takovou pomoc (finanční nebo materiální), která bude potřeba nejvíce.

V rámci projektu pomocnemocnicim.cz jsme v kontaktu už se 14-ti nemocnicemi. Situace je mnohem vážnější než na jaře. Někteří zdravotníci jsou v nemocnici od počátku vypuknutí pandemie a prakticky neměli možnost si pořádně oddechnout, i proto jsou teď mnohem více ohrožení. Prioritou pro všechny zapojené nemocnice je ale v současné době výživa. Nemocnice teď potřebují pro své zaměstnance především ovoce jako zdroj vitamínu, pitný režim a zdroje rychlé energie.

Některé nemocnice zřizují pro své zaměstnance také dětské skupiny a hlídání dětí, tak abych jejich rodiče mohli dále poskytovat zdravotní péči.

Do projektu je zapojeno zatím celkem 14 nemocnic – „pilotní“ Fakultní nemocnice v Motole, Fakultní nemocnice Plzeň, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Oblastní nemocnice Kolín, Thomayerova nemocnice, Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa a Oblastní nemocnice Kladno, Karvinská hornická nemocnice, Nemocnice Na Homolce a Nemocnice v Mariánských lázních a Karlovarská krajská nemocnice.

Do projektu se hlásí další nemocnice, kterým bude možné pomoci díky zapojení dalších partnerů a finančním darům. Budeme rádi, když se zapojíte i vy. Pomoc může každý. Stále platí, že nemocnice ocení zejména organizovanou pomoc. Prostřednictvím projektu pomocnemocnicim.cz pomůžeme přesně tam, kde je třeba.

Iniciátorem projektu je ředitel FN Motol Miloslav Ludvík, zřizovatelem veřejné sbírky a organizátorem projektu je kreativní agentura McCann Prague, komunikaci zajišťuje PR agentura Hero & Outlaw.

Kompletní informace o projektu najdete na tomto linku: www.pomocnemocnicím.cz.