Komunikace pomáhá společnosti

Co-Bot-19 si s vámi promluví o covidu-19

20.4.2020
ondrej.novak

Facebookovou stránku a chatbota Co-Bot-19 vytvořily jako svou soukromou iniciativu Jasmína Orlická a Jana Patočková z Havas Digital. Co-Bot-19 slouží k edukaci a prevenci ohledně koronaviru především mladším ročníkům.

Chatbot Co-Bot-19 a facebooková stránka zodpoví většinu nejčastějších dotazů spojených s pandemií koronaviru v ČR a navíc poradí i tipy na domácí vyžití (kultura, hry, učení, sport) online.

Projekt je soukromou iniciativou Jasmíny Orlické a Jany Patočkové z kreativního týmu Havas Digital. Spolupracují s nimi také Martina Juházsová, Natálie Phamová a další.

Stránka a chatbot Co-Bot-19 sice nejsou oficiálním webem Ministerstva zdravotnictví České republiky ani jiných vládních orgánů či státních organizací, ale veškeré zveřejněné informace čerpají z ověřených zdrojů.

Co-Bot-19 je určený zejména dětem a mládeži, ale používat ho mohou všichni, kdo mají Facebook a jeho přidruženou aplikaci Messenger. „Celý chatbot je napsaný odlehčenou formou, aby to bavilo mladé lidi číst a měli zájem získávat informace. Proto jsme i zvolily emoji a gify, které pomáhají tomu, aby konverzace mezi botem a uživatelem plynula přirozeně,“ uvedla Jasmína v deníku Blesk.