Komunikace pomáhá společnosti

Dorland spouští portál stalezijeme.cz na pomoc živnostníkům a řemeslníkům

27.4.2020
ondrej.novak

Právě v těchto dnech, které jsou pro mnohé živnostníky a řemeslníky skutečně nelehké, byl spuštěn portál Stáležijeme (stalezijeme.cz). Jeho cílem je pomoci především těm, kteří se ocitli v nepříznivé situaci například uzavřením provozovny kvůli aktuální situaci kolem pandemie onemocnění COVID-19. Pro všechny uživatele portálu je služba samozřejmě zcela zdarma. Celý nápad vznikl v agentuře Dorland, která celý portál připravila a provozuje na vlastní náklady.

„Uvědomujeme si, do jak složité situace se vzhledem k současným podmínkám dostalo mnoho řemeslníků a živnostníků, kteří ze dne na den museli uzavřít své provozovny. Tito lidé po fázi, kdy bylo nejdůležitější zajistit zdraví své i svých nejbližších, začali řešit i ekonomické důsledky této situace. Právě portál stalezijeme.cz jim chce pomoci. Lidé i nadále nabízejí své služby, i když jinou formou, ale nevědí, jak tuto informaci dostat k těm, kteří by jejich služby rádi využili. V této době tak chceme pomoci opět nastartovat nabídku a poptávku po službách malých a středních podnikatelů,“ vysvětluje Markéta Vesecká, CEO agentury Dorland.

Nad projektem převzal záštitu Svaz měst a obcí České republiky, kromě něj slíbila pomoc s propagací také Asociace komunikačních agentur (AKA), jejímž je Dorland zakládajícím členem. „K podpoře se přidali i naši klienti, např. SYNERGIE nebo NOVACLOUD, za což ji velmi děkujeme,“ doplňuje Markéta Vesecká.

Projekt také přes svou Nadaci NOVA mediálně podpořila TV NOVA .

Jak portál funguje?
Portál Stáležijeme (stalezijeme.cz) má za úkol propojit drobné živnostníky či řemeslníky a zájemce o jejich služby. I když se mnohé provozovny musely uzavřít, neznamená to, že nefungují, ale lidé to často nevědí.
Kdo chce nabídnout své služby, jednoduše se zaregistruje do systému a vyplní kontaktní údaje. Poptávající zase vyhledá v menu druh služby (např. výuka, služby a řemesla, dům, byt a zahrada aj.), podle mapy najde nejbližšího poskytovatele včetně kontaktu a dohodne si službu přímo – telefonem nebo e-mailem. Za registraci ani zprostředkování služeb se neplatí žádné poplatky.