Komunikace pomáhá společnosti

„Než bude pozdě“: Billboardy po celé zemi nabádají k podpoře podnikání

6.5.2020
ondrej.novak

Podpořit Hospodářskou komoru v jejím úsilí pomoci podnikatelům a při jejím vyjednávání s vládou o podpoře živnostníků a zaměstnavatelů se rozhodly firmy z několika odvětví. Podnikatelé v kampani „Než bude pozdě“ nabádají k záchraně podnikání, pracovních míst a restartu tuzemské ekonomiky.

„Aktivity Hospodářské komory považujeme za důležité, pokud chceme, aby se ekonomika co nejrychleji vrátila do stavu, v jakém byla před koronavirovou krizí. Proto jsme přišli s nabídkou bezplatné realizace rozsáhlé reklamní kampaně na ‚záchranu, než bude pozdě‘,“ vysvětlil předseda představenstva skupiny BigBoard Richard Fuxa důvod, proč firma poskytla 120 svých velkoplošných outdoorových reklamních ploch napříč republikou a zajistila jejich výrobu i montáž. Hospodářská komora v rámci kampaně uhradí jen režijní náklady na tisk a instalaci výlepů.

Kampaň o třech motivech nabádá k záchraně podnikání, pracovních míst a restartu tuzemské ekonomiky. Jejím smyslem je dát na vědomí celé ekonomické komunitě bez ohledu na zaměření a velikost podniku, od OSVČ až pro průmyslové obry, kde mohou hledat odpovědi na nejpalčivější otázky jejich současné situace.
Proto billboardy odkazují na webové stránky Hospodářské komory, na kterých podnikatelé naleznou přehledně aktuální informace v souvislosti s výskytem onemocnění COVID-19 – bezplatnou poradnu renomovaných právních kanceláří, přehled požadavků podnikatelů a jejich plnění ze strany zákonodárců, strukturovaně zpracované kroky vlády, příručky a další pro podnikatele nezbytné informace.

„Tyto informace přitom zpracováváme a zveřejňujeme na webu www.komora.cz především pro naše členy. Touto kampaní je chceme nabídnout všem živnostníkům a firmám,“ upřesnil tajemník Úřadu Hospodářské komory Tomáš Vrbík. Informace z webu Hospodářské komory již využilo přes 150 tisíc návštěvníků.

Iniciativu už finančně podpořilo několik firem a podnikatelů. „Rozhodli jsme se tuto kampaň podpořit, protože považuji za důležité, aby se ekonomika mohla brzy nastartovat a vláda neprodlužovala mimořádná opatření déle, než je nezbytně nutné,“ dodal Jaroslav Havel, řídící partner advokátní kanceláře Havel & Partners.

Podle prezidenta skupiny Česká zbrojovka Group je pro exportně orientovanou zemi, jakou je ČR, důležitá jasná vize co bude dál. „Oceňuji, jak aktivně Komora přistoupila k předkládání konkrétních návrhů na pomoc domácí ekonomice. Je dobře, že se podařilo prosadit prvky přímé finanční podpory, jako jsou kurzarbeit nebo přímé dávky OSVČ. Důležité ale také bude, aby se připravil plán podpory exportu českých firem,“ uvedl Lubomír Kovařík.

Tiskovou zprávu k celé aktivitě je možné stáhnout zde.